2008. október 27., hétfő

Laputa Az égi palota Történet




Pazu, egy aprócska bányászfalu árvája, arról ábrándozik, hogy a saját szemével láthassa azt a mitikus égi palotát, amelyről elhunyt édesapja készített fotót egy repülés alkalmával. Nem is sejti, hogy az égből aláhulló, rejtélyes medált viselő kislánnyal (Sheeta) karöltve lehetősége nyílik beteljesítenie az álmát.
Nyomukba ered viszont a lebegő sziget kincseire áhítozó kalózbanda a Dora klán és Muska, a katonaság támogatását élvező, hatalomra éhes titkosügynök, aki rámutat Sheeta valódi származására. Felfedi, hogy a lány nyakában hordott varázserejű ékkő jelenti Laputa ősi civilizációjának a kulcsát. Végül is a gyerekek rájöttek, hogy a kalózok nem rosszak csak a kincset akarják és velük együtt megtalálják Laputát persze sok neházség árán.
Aztán Muska is megérkezik a szigetre az elfogott kalózokkal együt mert a gyerekek külön jöttek
a szigetre. Pazu megmenti a kalózokat de Sheetát nem tudja mert Muska egy olyan ajtón viszi be Laputa szívébe ahova csak a kristállyal lehet bemenni.
Muska a kristály segítségével az admirálist a katonaság egy részét olyan helyre csalta ahol csak egy üveg tartotta őket és azt az üveget Muska kihúzta így a katonák nagy rásze meghalt.
persze Pazu is bejutott Laputa közepébe és megmentette Sheetat úgy, hogy Sheeta mrgszerezte a kristályt és együtt Pazuval kimondták azt a szót amivel az a rész aol ők voltak leszakadt Muskával együtt de a gyerekeket megtartották a gyökerek így azzal a sárkányrepülővel amivel jöttek szépen elszáltak. És ami Laputából megmaradt a nagy fa és a kert az egyre emelkedett-ebelkedett föl a levegőbe. Találkoztak lfelé a kalózokkal is elbúcsúztak egymástól és befejeződött a film.
Zenék:
Joe Hisaishi
Eredeti énekes:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése